KRIŠTOFOVA NEDELJA

 

 

Odlomki Božje besede na Krištofovo nedeljo: 1 Kr 3,5.7-12; Rim 8,28-30; Mt 13,44-52

 

 

 

Mašni nameni

 
 
 
 
Z VESELJEM DARUJEM - ŽIVLJENJE REŠUJEM
MIVA Slovenija je akcija Katoliške Cerkve, ki preko Misijonskega središča Slovenije zbira pomoč za nakup prevoznih sredstev in delovnih strojev za misijonske dežele. Po domače bi lahko rekli, da kratica MIVA pomeni: Misijonarji Imajo Vaše Avtomobile. Vsako leto, posebej na Krištofovo nedeljo, se MIVA Slovenija z zaupanjem in prošnjo obrača na vse voznike. Ideja »stotin stotina v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer« se uresničuje v geslu: Z VESELJEM DARUJEM – ŽIVLJENJA REŠUJEM. 
Zbrani darovi omogočajo Misijonskemu središču Slovenije, da preko te akcije pomaga pri nakupu vozil in strojev, ki lajšajo delo, krajšajo poti, blažijo revščino, omejujejo lakoto in rešujejo bolnim življenja. Zato Cerkev na Krištofovo nedeljo z veseljem blagoslavlja vozila in voznike ter jim na priprošnjo sv. Krištofa kliče varstva na vsa pota in ceste življenja. Obenem pa v imenu misijonarjev prosi, da ljudje namenijo svoj velikodušni dar za nakup vozil, ki jih v misijonih nujno potrebujejo. Misijonarjem je tako olajšano delo in omogočeno širše poslanstvo, tamkajšnjim domačinom pa je to pot k rešitvi in napredku. 
Naj tudi letošnja akcija MIVA na Krištofovo nedeljo obrodi bogate sadove. Hvala vsem, ki boste sodelovali z molitvijo in darovi! Z VESELJEM DARUJMO – ŽIVLJENJA REŠUJEMO. Srečno povsod – vam MIVA želi!
 
ZAHVALE za dela v župnijsKi cerkve v Sp. Idriji:
Naša lepa župnijska cerkev Marija na skalci, je dobila novo podobo. Trije kamenčki so vtkani v barvni mozaik pri njeni obnovi in sicer na novo obnovljena vhodna vrata, kor za pevce in stena pod njim. 
Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste pri delu sodelovali. Stena pod korom: zakonca Mirko in Marica Kosmač, g. Rado Strel, ga. Lidija Erjavec in ga. Albina Štucin - čiščenje, g. Marjan Rejc. Vrata: g. Renato Medved, Kovaštvo Gladek, d. o. o Žiri, Božič d.o.o. inženiring Idrija in g. Srečko Tušar. Kor: Mizarstvo Damijan Urbančič, g. Hilko Likar, Hladnik Slavio, g. Stanko Bizjak, g. Srečko Čuk in g. Uršič Janko - pleskar. Srčna hvala tudi vsem neimenovanim, vključno darovalcu s 500 €. Bogu hvala in Mariji na Sklalci!

OZNANILA

 • Danes bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Skupno bomo prosili, da nam Bog na priprošnjo sv. Krištofa podeli svoj blagoslov.
 • V sredo bo v Sp. Idriji po sv. maši adoracija in slavilna molitev.
 • Od četrtka dalje bom odsoten. Z štirimi mladimi bom šel na festival mladih v Medžugorje. V nujnih primerih se obrnite na župnika v Idriji. Hvala.
 • V petek bo v Sp. Idriji ob 20h srečanje za animatorje.
 • V četrtek 7.8. bo v Ledinah po sv. maši molitev za nove duhovne poklice in srečanje s starši novo krščencev.
 • V petek 8.8. bom dopoldan obiskoval bolne in ostarele na domovih.
 • V petek 8.8. bo v Sp. Idriji uro pred sv. mašo adoracija in sv. spoved.
 • V petek 8.8. bo v Sp. Idriji po sv. maši srečanje ŽPS-ja.
 • V soboto 9.8. bo v Sp. Idriji od 18h dalje molitev za nove duhovne poklice.
 • V nedeljo 10.8. bodo v Ledinah med sv. mašo sv. krsti. Novo krščence priporočam v molitev.
 • V ponedeljek 25.8. se bo v Sp. Idriji začel enotedenski oratorij. Glavni junak letošnjega Oratorija bo apostol Peter, ribič, ki je na Jezusovo osebno vabilo postal eden izmed dvanajsterih apostolov. Geslo, ki nas bo spremljalo, bodo Petrove besede "Na tvojo besedo."

Pred nami:

nedelja, 27.7. - praznovanje sv. Jerneja v Ledinah

petek 15.8. - praznovanje Marijinega Vnebovzetja v Sp. Idriji