KRIŠTOFOVA NEDELJA

 


Odlomki Božje besede na Krištofovo nedeljo:1 Mz 18,20-32; Kol 2,12-14; Lk 11,1-13

 

 

 

 

 

Mašni nameni

 

 

 

 

Z VESELJEM DARUJEM.....

Prav je, da obhajamo obletnice, saj se takrat ustavimo in pregledamo prehojeno pot. Veselimo se uspehov in napredka, ugotavljamo pa tudi pomanjkljivosti. MIVA Slovenija se bo v naslednjem letu veselila svojega 30-letnega uspešnega izžarevanja dobrote širokosrčnih Slovencev, ki so ob blagoslovu vozil, vsako leto na Krištofovo nedeljo, v zahvalo za srečno prevožene kilometre, velikodušno namenili svoj dar za nakup vozil, ki jih slovenski misijonarji potrebujejo pri opravljanju svojega evangeljskega poslanstva na vseh kontinentih.

Po vsej Evropi poznana organizacija MIVA je bila ustanovljena 1927 v Kölnu v Nemčiji. Naslednje leto bo obhajala svojo 90-letnico. S svojim plemenitim zgledom pomoči misijonarjem s prevoznimi sredstvi in delovnimi stroji je pritegnila tudi druge dežele, da so ji sledile in omogočale misijonarjem: dostop do oddaljenih krajev, reševanje bolnikov, dovoz gradbenega materiala in hrane, prevoz zdravnikov in katehistov, gradnjo cest in mostov, šol in zavetišč, ambulant in bolnišnic. V letu 1986 je v Tinjah na vseslovenske Misijonskem kongresu ta 'virus dobrote' okužil tudi Slovenijo in leta 1987 je MIVA Slovenija začela svoj zmagoviti pohod. »Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti«,  je bilo geslo, ki je skozi vsa ta leta obrodilo bogate duhovne in materialne sadove. Z veseljem in ponosom bomo zato prihodnje leto praznovali 30 let dejavne dobrote Slovencev.

Letos, na Krištofovo nedeljo, smo znova povabljeni, da kličemo blagoslov na svoje življenjske poti, da pripeljemo svoje vozilo k blagoslovu, da se spet zavemo odgovornosti pri vožnji in da s svojim darom pomagamo reševati stiske v misijonskih

deželah. Zato pa: »Z veseljem darujmo – življenja rešujmo.« Bog naj nagradi vsak vaš dar s svojim blagoslovom. V evangeliju nam Jezus govori: »Prosite in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo!« MIVA Slovenija v imenu naših misijonarjev znova trka na vaša srca, da tudi letos odprete svoje notranje oči in zagledate stisko v misijonih; da odprete svoja notranja ušesa in zaslišite klic po pomoči; da v duhu usmerite svoj korak tja na brezpotja in skušate olajšati in skrajšati blatne poti; da odprete svojo roko, se dotaknete ukrivljenih hrbtov, ki nosijo cement, in bolnih teles, ki hrepenijo po zdravniku; da začutite s tistimi, ki bi se radi izšolali in stopili na svetlejšo pot življenja; da se zdrznete in premaknete zaradi tistih, ki jim vaš kamenček lahko pomaga sestaviti mozaik rešitve. MIVA Slovenija se vam v imenu misijonarjev in vseh, ki ste jim olajšali ali rešili življenje, iskreno zahvaljuje za vaše dosedanje odprte roke in usmiljeno srce. Naj vam tudi letošnji blagoslov vozil na priprošnjo svetega Krištofa pripravi srce za odgovorno, umirjeno, varno in srečno vožnjo in naj vaša hvaležnost in dobrota obrodi bogat sad tudi v misijonskih deželah. »Srečno vožnjo vam MIVA želi – naj Bog blagoslavlja vse vaše poti.« 

Prijavnica oratorij 2016


OZNANILA

 • Danes, v nedeljo bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Skupno bomo prosili, da nam Bog na priprošnjo sv. Krištofa podeli svoj blagoslov in nas varuje na vseh naših poteh. Svoje avtomobile boste zapeljali mimo stopnic. Prejeli boste Krištofovo podobico, v košaro pa lahko oddali svoj dar za misijonsko vozilo.
 • V ponedeljek bo v Idr. Krnicah ob 20h sv. maša za zakonske pare. Lepo vabljeni vsi zakonci, kjer bomo prosili sv. Ano in Joahima naj vas varujeta in podpirata na vajini skupni poti. Pri sv. maši boste obnovili zakonsko obljubo.
 • V sredo bo v Sp. Idriji po sv. maši adoracija in slavilna molitev.
 • V četrtek se bomo s strežniki, pevci in mavričarji iz obeh župnij odpravili na počitnice v Izolo. Vse dobrotnike naprošam za kašne sladke dobrote in sadje. Odhod avtobusa bo ob 7h izpred župnišča. Še so prosta mesta!!!
 • V nedeljo bomo v Ledinah obhajali praznik sv. Jakoba. Gospodinje naprošam, da  spečejo kaj sladkih dobrot. Iskrena vam hvala.
 • Ob praznovanju Češnjeve nedelje na Vrsniku, se iskreno zahvaljujem vsem za lepo pripravljeno slavje in pogostitev. Iskrena hvala za dar za cerkev.
 • Mlade vabim na festival Mladih v Medžugorju, ki bo  od 1. do 6. avgusta. Cena romanja je 165€. Prijave sprejema Maruška Šinkovec.
 • Od 22. do 28. avgusta 2016 bo potekal POČITNIŠKI ORATORIJ. Zgodba oratorija 2016 nosi geslo: Zdaj gre zares! Glavni junak letošnje zgodbe je Ostržek – zelo navihana lutka, ki prehitro  verjame zvijačam drugi ljudi, ki jih ne pozna dobro. Za lep oratorij, na katerem se bomo kot po navadi vsi lepo imeli, potrebujemo prav VAS, otroke! Izpolnjene prijavnice oddajte v zakristijo ali v župnišče. Prijavite SE!
 • Od 15. do 18.9. bo organizirano romanje v Medjugorje v pripravo na novo mašo g. Gabriela Kavčiča v Ledinah. Prijave sprejemata ga. Rozina Kutin (041 263 763) in ga. Mateja Kavčič (041 390 983).
 • V ponedeljek, 10.10. bo v Rimu posvečen v diakona g. Gabriel Kavčič. Organizirano bo romanje na dekanijski ravni. Vse dodatne informacije bodo naknadno objavljene. Prijave sprejemata ga. Rozina Kutin (041 263 763) in ga. Mateja Kavčič (041 390 983). Molite za novega diakona in za nove duhovne poklice.
 • Vstopili smo v izredno LETO USMILJENJA. V ta namen roma (Govejk/Šolska) slika Božjega usmiljenja v obeh župnijah. Pri vsaki hiši naj ostane en dan. Povabljeni, da se cela družina ali posameznik zbere pri molitvi (rožni venec Božjega Usmiljenja in zmoli vzklike Božjega usmiljenja) in se zahvali za vse prejete milosti in moli za srečno zadnjo uro.